Start

Så kom det, tidigare än befarat, en global pandemi som i sitt kölvatten skövlar den globala ekonomin lika skoningslöst som vi själva nyss plundrade planetens ekosystem. Preppers och survivalists dyker ned i bunkrar fulla av dasspapper medan vanligt folk sitter i karantän samtidigt som de blir av med jobben i takt med att korthuset av just-in-time-leveranser visar sig vara exakt så sårbart som vi redan visste att det var.

Politiker längs hela skalan – alla lika medskyldiga till att ha monterat ned vår beredskap – försöker peka ut varandra som skyldiga och ingen kan plötsligt förstå hur det kunde bli så här… Svaret är nog att girighet och idioti faktiskt är de enda naturresurser som mänskligheten har en oändlig resurs utav. Lägg till det att makt i händerna på enskilda som kan bädda för sin egen överlevnad är en självkorrumperande funktion, oavsett hur goda intentioner vi än har när vi tar över den.

Just nu behövs inte ett ”vad var det vi sa?” utan ett sätt att snabbt rusta oss inför nästa smäll. Den ekonomiska depression som är på väg att rulla in över oss, följd av en brist på varor vi tagit för givna att kunna handla året om, eftersom företag över hela planeten går omkull och lämnar stora hål i både produktions- och leveranskedjorna.

Låt oss hjälpa varandra att våga kämpa vidare samt ge fler en känsla av gemenskap, värde, meningsfullhet och hopp genom att göra konkreta förändringar i vår vardag. Det är dags att ta fram spaden och plantera för framtiden.